zondag 30 oktober 2011

Verrassingsochtend

Dit zijn de naaldenmapjes die de dames vrijdagochtend hebben gemaakt. Helaas ben ik 's middags vergeten foto's te maken maar ook toen waren de resultaten erg leuk!
Voor de volgende verrassingsochtend wil ik vast een tipje van de sluier oplichten :(ja, het voorbeeldje is al klaar!) het wordt een leuk frummeltje voor de kerst. Helaas zit de vrijdagochtend al vol ( 2 dec.). Daarom heb ik gekeken naar nog een mogelijkheid. Wil je ook graag voor kerst een gezellig kleinigheidje maken dan kun je ook op 16 dec. komen. Wel graag even aanmelden.

woensdag 26 oktober 2011

Patch Rouge

Zes van de negen te borduren blokjes van "Patch Rouge" zijn klaar.
Blokjes met mooie namen als "Assiette de Dresde", "Etoile 8 pointes" en "Tressage du panier".
En hoe mooi klinken namen als "Roue de la fortune" en "Marches du palais"?
Ik ben nu bezig met "Coquille de palourde" en het verveelt geen moment! De voorbedrukte lapjes zijn ideaal om tussendoor even op te pakken. Steekje voor steekje ontstaan de leukste patroontjes. Ben druk aan het denken hoe ik het straks tot een geheel ga maken maar daarvoor heb ik nog wat tijd.

 De blokjes die nog op voorraad zijn kun je hier vinden maar misschien vind je het nog leuker om één keer in de maand aan te schuiven en onder het genot van een kopje koffie of thee de cursus te volgen? Kijk dan even daar. Alle blokjes maken maar niet de mogelijkheid om te komen? In dat geval kun je je onder hetzelfde linkje aanmelden maar dan de keus maken voor "Patch Rouge verzenden". Meld je voor 31 oktober aan zodat ik de blokjes op tijd kan bestellen.

Ik maak nog een paar steekjes zodat ik gauw weer een mini blokje af heb.

zondag 23 oktober 2011

Oud goed

Door Betty, Marcella en Monica werd ik gestimuleerd om eens wat met mijn "oud goed" te doen. Op mijn oude weblog, dat helaas een weg-blog is geworden, heb ik daar al verschillende keren wat van laten zien. Helaas zijn alle verhaaltjes en foto's weg maar het verdient op mijn nieuwe blog ook zeker een plekje.
Mijn meest kostbare "oud goed" zijn de dierbare handwerkjes die ik van mijn moeder heb. Het geborduurde zakje met haar initialen borduurde ik een aantal jaren terug met de mijne. Wanneer zij de hare maakte en wat het eigenlijk voor een zakje is weet ik niet maar ik vond het zo leuk om ook zoiets te maken! Toen nog niet wetende dat ik ooit nog een "oud goed" project ging maken.
Haar maaslapje en speldendoosje koester ik ook al jaren. In het doosje staat haar naam gekrast. Deed ze dat om het niet kwijt te raken als ze het mee naar school nam?
 Naast alle geliefde, persoonlijke "oud goedjes" heb ik door de jaren heen koffers vol kantjes, bandjes, handwerkjes enz. verzameld. Af en toe gaan de koffers open, wil ik alles weer even zien, voelen en ruiken en begon ik dan enige tijd geleden aan een heus project! We zouden er op de 20e van de maand wat van laten zien, dat werkte in het begin heel stimulerend maar helaas ging het een beetje aan tijd ontbreken (en nu dus een paar dagen te laat). Het project-in-wording heeft een mooi plekje in de huiskamer aan de kastdeur. Ik kijk er elke dag met plezier naar! "Oud goed" wordt dan ook vanaf nu serieus vervolgd!

woensdag 19 oktober 2011

Handwerkdagen

We hebben weer genoten van het inrichten van de stand, de leuke mensen die we hebben ontmoet, het helpen uitzoeken van nét dat ene mooie lapje, het adviseren over te maken steekjes enz. enz.
                                     De bandjes vonden weer gretig aftrek. Ze zijn ook zóó mooi!
De koffer waar Beer pas geleden nog in poseerde bleek ook leuk te zijn om spullen in tentoon te stellen,
                                              de fat quarters en stofrolletjes vielen in de smaak
en de beren lieten zich gedwee van alle kanten bekijken.
 De meeste aandacht ging echter toch weer uit naar "Scandinavian Christmas". Het is dan ook een plaatje van een quilt en ontzettend leuk om aan te werken. Maar o, wat baalde ik toen ik, eenmaal thuisgekomen, alles uitpakte en een pakket miste! Zou het per ongeluk bij iemand in de tas gevallen zijn??? Die kans bestaat natuurlijk :(((. Hij of zij is vast niet blij met dit niet betaalde pakket en wil het misschien alsnog betalen?? Dat kan hoor, je mag contact met me opnemen en dan kunnen we het alsnog regelen. De verzendkosten heb je dan in elk geval niet meer. Mocht je het liever terug willen doen dan valt ook dat op te lossen natuurlijk.

De oplettende lezer/kijker zal het misschien opvallen dat mijn foto's de ene keer veel duidelijker zijn dan de andere keer. Ligt niet aan je ogen of bril hoor. Dat is het resultaat van de juiste fotograaf
(ik niet dus) en tevens mijn fijne "hulpje". Heerlijk om zo'n kind te hebben maar even zo fijn is het om te weten dat oudste kind op Beer en Pooh paste en dat middelste kind ons voortreffelijk heeft voorzien van bed, breakfast en gezelligheid! Dank, dank!!

woensdag 12 oktober 2011

Op de valreep


De voorbereidingen voor de  "handwerkdagen" zijn zo goed als klaar. We hebben kleine rolletjes stof gesneden. ze zijn 10x55 cm.We vinden het zelf altijd fijn om ook kleine stukjes te kunnen kopen vandaar de bakjes met kleine rolletjes. Gelukkig kwamen er ook nog bandjes binnen waar we al heel lang op wachten.
                                       Oh, en dit borduurpakketje had ik zo graag af gehad maar helaas.......kwam ook vandaag pas binnen. 't Is niet veel werk maar of ik dat vanavond nog red?? Zou leuk zijn als er geen piepklein griepje op de loer lag. Misschien verstandiger om vroeg mijn bed in te gaan (of toch stiekem een paar steekjes zetten, dat zou best genezend kunnen werken toch?).     
Zij  heeft haar eerste kruissteekborduurwerkje gemaakt op een heel mooi donkergrijs borduurstofje, Het patroon komt uit dit boek (gelukkig ook weer een hele stapel van binnen gekregen om mee te nemen). Ze naait er nog een schattig bandje om en ook dat krijgt dan een mooi plaatsje in onze stand!

maandag 10 oktober 2011

En de kaartjes zijn voor......

Zo, alles ligt klaar voor de verloting. Even de heren erbij roepen: "Pooh en Beer komen jullie?"
.............nee dus! Ik moet het ook niet vragen natuurlijk. "Pooh en Beer: KOM!!"
Dit was echt luid en duidelijk maar nog steeds geen hond te bekennen..........

Er komen vreemde geluidjes uit de tuin.................Onze onovertroffen lapjesdief heeft wel wat beters te doen dan lootjes trekken (vindt hij).
Beer wil wel maar durft eigenlijk niet mee te doen. Mag vast niet van het vrouwtje! (en dat heeft hij goed geraden).
Jullie snappen het al, mijn betrouwbare hulpjes zijn iets minder betrouwbaar dan ik dacht (maar nog steeds even lief!!!) en ik zal zelf moeten beslissen wie de winnaars van de kaartjes zijn........

Allemaal heel erg bedankt voor het meedoen en het plaatsen van een linkje. Mupminoes, Cisca, Jolanda, Ellen en Xandra willen jullie mij jullie adres even mailen?

donderdag 6 oktober 2011

Allemaal een beetje blij?

We zijn volop bezig met de voorbereidingen voor de "Handwerkdagen" . Zwenneke borduurde de leuke stitchery  "Deck the Halls" van "The Birdhouse". Haar eerste stitchery dus ik blij en trots!
Met de regen druppelen er ook langzamerhand weer veel spullen binnen. Gelukkig is nu bijna alles wat besteld is en wat we graag mee willen nemen klaar.
En zien jullie de kaartjes op de foto? Die mag ik weggeven aan jullie! Omdat ik van allerlei kanten hoor dat ik niet goed te vinden ben op dit nieuwe plekje wil ik de kaartjes gaan verloten aan diegenen die op hun blog een berichtje zetten met een linkje naar deze give-away.
Misschien ben ik dan voor veel mensen weer te vinden, zij blij, ik blij! Bovendien mag ik vijf kaartjes weggeven dus wie weet ben jij als "linkjes plaatser" straks ook blij en zien we elkaar in Vijfhuizen!
:o)). (Die is voor jullie allemaal maar een beetje speciaal voor  haar omdat ik nu ook eindelijk weet wat al die :, ;, 0, en )))betekenen.
Deze heren zullen er op toezien dat de verloting goed verloopt. Zien er betrouwbaar uit toch?

O ja, laat je hier ook even een reactie achter als je mee doet aan de verloting?

maandag 3 oktober 2011

Frans hoekje

Eén van de favoriete plekjes in mijn winkeltje is het "Franse hoekje". De boeken, bandjes, borduurwerkjes enz. hebben een enorme aantrekkingskracht op me. Ik ben nu druk aan het borduren met de blokjes van "patch rouge". De lapjes zijn voorbedrukt en de steekjes heel divers. Dat maakt het voor mij dubbel zo leuk, ik pak een lapje en kan zo aan de slag. Steekje voor steekje worden het stuk voor stuk mooie blokjes. Als je nog mee wilt doen met de cursus dan kan dat nog. Meld je dan zo snel mogelijk aan zodat ik de pakketjes op tijd bestellen kan. Mocht je ze liever per post ontvangen dan kan dat natuurlijk ook. Kijk maar even hier voor meer informatie.

Oude bekenden en een nieuw familielid

Afgelopen vrijdag was het de eerste verrassingsochtend van dit seizoen. Gezellig om weer een stel handwerksters om de tafel te hebben. Helaas vergeten een foto te maken dus moeten jullie het doen met een foto van mijn voorbeeldje. Sommigen zullen het herkennen want het is al eerder gebruikt.
Zaterdagochtend ontving ik een gezellig clubje vrouwen die met een naaldenmapje naar huis gingen. Ook een oude bekende maar nog altijd leuk.
Gisteren sloten we de week af met een middagje strand. Heb ik wel eens verteld over Pimmetje: hondje van oudste kind, ietsje ouder dan Beer, net zo lief en ondeugend en drie keer zo aktief? Beer moet hem soms onder de duim houden want het is voor hem soms niet te vatten wat die Pimmetje allemaal kan! Gisteravond waren ze trouwens allebei even moe. Wat kun je veel beleven als pup zijnde.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...